Wie zijn wij?

Fysiotherapie-Schijndel

Welkom op de homepage van Fysiotherapie-Schijndel.nl.

Fysio- en manuele therapie praktijk Willemein van den Bosch is een goed geoutilleerde laagdrempelige  en moderne praktijk, gevestigd in het centrum van Schijndel met goede parkeervoorzieningen.

Fysiotherapie en specialisaties zoals manuele therapie ( tevens specialisatie kinder-manuele therapie), haptonomie, leefstijlcoaching GLI , medical taping  en behandelen van BPPD ( gereg. Kenniscentrum Duizeligheid) worden hier gegeven . Willemein van den Bosch is sinds 1987 als fysiotherapeut en sinds 1996 als Msc. manueeltherapeut en haptonoom in Schijndel werkzaam.

In 2011 heeft Willemein een Master degree gehaald en mag zich Master manueeltherapeut noemen. Naast de specialisaties haptonomie en dry needling is Willemein tevens geregistreerd kinder manueeltherapeut, hiervoor heeft ze een vervolgopleiding van de manuele therapie gevolgd, gericht op zuigelingen, peuters en schoolgaande kinderen.

De haptonomie wordt tevens gegeven als pre- en postnatale begeleiding, en is hiermee een volledige zwangerschapsbegeleiding. Medische trainingstherapie, middels Pully en andere oefenmaterialen, wordt gebruikt ter preventie van klachten aan het bewegingsapparaat en ter verbetering van de functionaliteit en mobiliteit. Dit wordt gegeven in een individuele setting.

In 2019 is de praktijk uitgebreid met twee nieuwe werknemers, Taco en Chaya. Taco heeft zich gespecialiseerd in de manuele therapie, muziek gerelateerde  klachten welke ontstaan bij het bespelen van instrumenten en op het coachingsvlak. Chaya houdt zich bezig met bindweefseltechnieken en fascietechnieken, medical taping en sport gerelateerde klachten met als expertise de paardensport.

 

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie, Dry Needling, tapen volgens het Medical Taping Concept en massagetherapie waaronder behandeling van triggerpoints fascie, spieren  of bindweefsel, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten.

De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal hij ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven en hem helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen. De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten en klachten.

De fysiotherapeut baseert zijn werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt die kennis in zijn praktijk.